Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars zijn stoffen die aan de bodem toegevoegd worden zodat de planten beter groeien en gezonder zijn. Een bodemverbeteraar verhoogt de bodemvruchtbaarheid. Welke bodemverbeteraar(s) nodig is/zijn, en de toe te voegen hoeveelheid, hangt af van de bestaande bodemsamenstelling, het klimaat en de beoogde planten. De volgende eigenschappen zijn van belang:

  • Structuur: een goede bodem bestaat uit 20-30 % lucht, 20-30% water en 30-50% vast bodemmateriaal.
  • Lucht is belangrijk voor de zuurstofopname en koolstofdioxide-afgifte van de wortels.
  • Menging met compost zorgt voor structuurverbetering.
  • Vermogen water vast te houden of door te laten.

Verschillende bodemverbeteraars die u bij ons kan verkrijgen zijn: Turf – Teelaarde – Champignonmest – Groencompost – Champveen – Kokos Chips – Lava – Plantsubstraten. Contacteer ons om u te helpen bij de juiste keuze.Boomschors

Stel u voor, geen onkruid meer wieden, geen sproeistoffen meer tegen onkruid... Boomschors neemt deze taken van u over op een natuurvriendelijke en efficënte wijze. U hoeft enkel nog te genieten van uw tuin. Boomschors is ook nog zeer decoratief.

Als u boomschors in een laag van 8 à 10 cm dik aanbrengt op een onkruidvrije bodem dan bent u al naargelang het soort schors 3 tot 6 jaar vrij van onkruid. Verder zal de boomschors uw bodem in de zomer ook nog langer vochtig houden. De wortels van uw planten zijn tevens beter beschermd tegen strenge vorst door een laag boomschors. Er zijn diverse soorten boomschors leverbaar. Uiteraard kan de Tuinspecialist u bijstaan bij het maken van de juiste keuze op maat van uw tuin.

U kan bij ons terecht voor o.a. bodembedekkers als Loofboomschors – Naaldhoutschors (Epicea, Sylvester…) – Coloredchips – Decoratieve schors – Pinus Maritima maar ook lavasteen en Kokos Chips. Contacteer ons voor de juiste keuze in big bags of los.

Wilt u graag meer informatie? Contacteer ons dan vandaag nog voor een gratis offerte, wij bespreken graag onze expertise met u!Kokos Chips

Kokos chips is een decoratieve bodembedekker geproduceerd uit de vermalen en gegranulametreerde bolster van de Cocos Nucifera. Het is een duurzaam, organisch en milieuvriendelijk product. Kokos chips wordt ook wel toegepast in dierenverblijven. Leverbaar in big bags of los.Siergrind

De Tuinspecialist biedt u een zeer ruim assortiment siergrind. Een ruime waaier aan kleuren kan u zeker bekoren. Kies voor een grindsysteem om de vorm van uw oprit en terras veel beter te bewaren.

Grind bestaat uit keitjes van steen, die meestal op natuurlijke wijze rond zijn geworden. De meeste soorten grind zijn afkomstig uit rivieren, waar het grind zich in de bodem of oevers heeft afgezet na te zijn meegesleurd uit berggebieden. Grind komt dan ook voor in vele diverse kleuren en maten, zowel bont als egaal gekleurd. Soms is grind kunstmatig afgerond. Naast grind is er split, wat een hoekige korrel heeft.

Heeft u een mooie grind soort gezien, maar twijfelt u over de kleur of grootte? U wenst misschien informatie over het juiste siergrind voor u? Geen nood, De Tuinspecialist helpt u graag verder. Geef ons vandaag nog een seintje.

Leveringen

De Tuinspecialist kan u bijstaan bij het maken van de juiste keuze op maat van uw tuin. Wilt u graag meer informatie? Contacteer ons dan vandaag nog voor een gratis offerte, wij bespreken graag onze expertise met u!


BodemverbeteraarsBoomschorsKokos chipsSiergrind