Verschil zwemvijver en zwembad

Een zwemvijver is ecologisch en milieutechnisch gezien vriendelijker dan een bad. Er worden geen chloorderivaten toegepast. Deze worden wel toegepast bij het zwembad.
Het filteren gebeurt op biologische wijze. De aanwezige planten en de manier van filtreren zorgen ervoor dat het water schoon en gezond blijft. De zuivering kan ook gebeuren door speciale zuiverende waterplanten. Geen brandende ogen en rode huid zoals bij een zwembad. Ook beter voor de natuur.

Een zwembad bevat `levensarm water`. Dat wil zeggen dat bacteriën worden gedood door bijvoorbeeld chloor. En deze stof kan schade aanbrengen aan de natuur. Bovendien is het niet gezond voor de ogen en huid. Vooral rode en brandende ogen zijn de verschijnselen. Een vijver heeft minder onderhoud nodig dan een bad.
De aankoopprijs van zo`n vijver is lager.

Wat de vormgeving betreft kunt u met een zwemvijver meer kanten uit. Alle vormen zijn in principe mogelijk. Bij een zwembad zijn de mogelijkheden wat de vormgeving betreft een stuk beperkter.
Over het algemeen genomen bent u meer ruimte kwijt aan een zwemvijver dan aan een zwembad.
Er is geen verschil wat betreft de wettelijke verplichtingen en vergunningen.

Conclusie? Een zwemvijver is beter voor mens en milieu dan een bad. Geen chemicaliën, en dat is toch wel een belangrijke zaak. Bovendien heeft een de vijver meer uitstraling en behoeft minder onderhoud. Om deze redenen is dan ook de zwemvijver bijzonder in opkomst.

Aanleg (zwem)vijvers en zwembaden

Bent u op zoek naar een professional voor het uitgraven en aanleggen van (zwem)vijvers en zwembaden? Dan bent u bij De Tuinspecialist aan het goede adres! Wij geven u deskundig advies over de juiste materiaalsoorten voor uw project en garanderen zo een meerwaarde voor uw huis of pand.

Ook voor het uitgraven en aanleggen van zwembaden en (zwem)vijvers kunt u een beroep op De Tuinspecialist doen. Zij geven extra klasse aan uw tuin en maken uw huis meteen aantrekkelijk luxueus!

Wij garanderen u een vakkundige afwerking van elk project dat wij aannemen. Onze tevreden klanten zijn daar steeds weer het bewijs van.

Contacteer De Tuinspecialist voor uw eigen (zwem)vijver of zwembad.

E-mail:


Zwemvijvers aanleggen